Посадовця-"комунальника" судитимуть за 30-кратний "відкат".

 

Львівська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо в.о. директора комунального підприємства, котра завдала державі збитків службовою недбалістю на 300 тис. грн.

 

Згідно з висновком слідства, посадовець не забезпечила належного технічного нагляду за виконанням капітального ремонту покрівлі житлового будинку у Новояворівську і підписала документацію із завищеними даними про вартість виконаних робіт. Відтак, приватному підприємству-підряднику безпідставно перерахували майже 300 тис. грн. бюджетних коштів, при тім, що вартість фактично проведених ремонтних робіт становила лише 9 тис. грн., ідеться у повідомленні прокуратури.

 

Прикметно, що дії обвинуваченої кваліфікують лише за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу – "неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам". Це означає, що правоохоронці не виявили ознак наживи з боку посадовиці-"комунальника".

 

Схему, коли вартість товару чи послуг завищують з метою отримати частину від переоціненої вартості, прийнято називати "відкатом".

 

01.09.2016