Львівський мореплавець перетне Атлантику, аби встановити новий рекорд Гіннеса.

 

39-річний Дмитро Рєзвой  планує зробити перехід на одиночному човні через Атлантичний океан і встановити новий рекорд Гінесса. Мандрівка претендуватиме на звання найдовшого за відстанню переходу через Атлантику, передає Твоє місто.

 

«Мій тато двічі перетинав Атлантику і я хочу продовжити цю справу. Я вже більше 10 років працюю з човнами і з самого початку мріяв про таку мандрівку. Наразі я працюю технічним директором у компанії «The Ocean Rowing Society» (ORS), яка займається будівництвом човнів. Саме завдяки цій компанії моя мрія має шанс здійснитися, адже вона спонсорує надає приміщення для будівництво мого човна», – каже Дмитро Рєзвой.

 

Батько Дмитра Павло Рєзвой перейшов Атлантику на веслах у 2004 році, а у 2005 – подолав Індійський океан, встановивши одразу два рекорди - швидкісний – 2493 милі (4618 км) від Кокосових до Сейшельських островів, та «віковий» – на момент переходу Павлу Рєзвому виповнилося 66 років. 

 

Човен Дмитра буде називатися «Львів».

 

«Я у Львові народився і прожив практично усе своє життя. Перший човен мого батька також називався «Львів». Тому я вирішив продовжити цю традицію і так його назвав.

 

Наразі я, фактично, вже добудував човен, адже займаюся цим близько півроку. Роблю все власноруч, лише дружина мені допомагає. За фахом вона лінгвіст, але у цій справі ще одна пара рук дуже доречна», – розповідає Дмитро Рєзвой.

 

Свій човен мореплавець виготовляє у Великобританії, але мріє почати будівництво ексклюзивних човнів у Львові.

 

Старт подорожі запланований на грудень 2016 року. Розпочнеться вона із Марокко і закінчиться у Флориді.

 

Усього чоловік планує подолати трохи більше 6 тис. кілометрів. Мандрівка триватиме орієнтовно чотири місяці.

 

Океанське  веслування – вид  міжконтинентальних екстримальних океанських перегонів  на веслярьских  човнах без використання вітрил чи двигунів. Переходи автономні, без поповнення запасів води та провіанту.  Можуть здійснюватися як командою, так і одиноким  веслярем.

 

Організацією яка об’єднює веслярів світу є  «The Ocean Rowing Society» (ORS) – «Товариство океанських веслярів» з штаб-квартирою у Лондоні. Метою організації є популяризація океанського веслування та допомога у здійсненні переходів.

 

За столітню історію перегонів перетнути океани вдалося двом сотням веслярів з семи країн світу. Серед  них тільки двоє українців Павло та Теодор Рєзвой.

29.08.2016