Кримська провокація Кремля лише погіршила економічні перспективи Росії.

Як стверджують експерти аґенції Bloomberg, зростання напруженості на півострові тільки віддаляє Москву від налагодження відносин зі Заходом і пом'якшення режиму санкції, а отже, і від економічного зростання.

 

 

Аґенція опитала 21 економіста про перспективи економічного зростання в Росії й, зокрема, щодо скасування антиросійських санкцій. Близько 52% опитаних вважають, що Європейська Унія може піти на скасування санкцій наступного року. Цікаво, що до «кримського інциденту» частка експертів, котрі поділяють цю думку була значно вищою – 69%. І лише 10% вважають, що санкції впродовж наступних 12 місяців почнуть скасовувати США. До подій в Криму таку думку поділяло 19% опитаних аналітиків.

 

Згідно з опитуванням, 76% експертів вважають, що ескалація конфлікту в Криму тільки підриває настрої інвесторів вкладати гроші в російську господарку, а 62% відзначають, що це призведе до зростання відтоку капіталу з Росії.

 

«Зростання напруженості в регіоні підриває довіру інвесторів, США і ЄУ збережуть дію санкцій, що призведе до подальшого відтоку капіталу з Росії. Що більше, Володимир Путін не має наміру зосереджуватися на економічних проблемах і реформах. Все це призведе до подальшого послаблення рубля і жорсткішої інвазії Банку Росії », - наводить Bloomberg думку старшого аналітика Informa Global Markets Крістофера Шілса.

 

«У контексті жорстких заяв бундесканцлерки Німеччини Анґели Меркель ймовірність зняття санкцій протягом року малоймовірна. Що більше, для початку процесу необхідна гнучкіша позиція Москви, яка на даний момент на поступки йти не згодна», - зазначає аналітик Raiffeisen Bank International AG Андреас Швабе.

29.08.2016