У Вірменії за запитом США затримано росіянина.

Мова йде про 30-річного фахівця в сфері IT Сергія Миронова, котрий очолює відділ відеотехнологій російсько-білоруської фірми. До Вірменії він приїхав на відпочинок.

 

 

Вірменські правоохоронці затримали Миронова зразу ж на летовищі, оскільки  за запитом США його було оголошено в міжнародний розшук – повідомив інформаційний портал News.am. Адвокат Миронова Карен Нерсесян повідомив, що Вашингтон закидає його підзахисному торгівлю зброєю, військовими технологіями й відмивання 50 тисяч доларів. «Мій підзахисний Сергій Миронов був затриманий 26 серпня разом з дружиною після прильоту з Москви до Єревану службою безпеки Вірменії. Запит на його затримання був отриманий від США. У даний момент він перебуває в ізоляторі», – повідомив адвокат.

 

У Росії вже піднявся крик з приводу затримання Миронова. Так у Громадській палаті Російської Федерації заявили, що «затримання громадянина Росії Сергія Миронова у Вірменії за запитом США є порушенням міжнародних норм».

 

«Зажадавши екстрадиції росіянина Сергія Миронова з Вірменії, США намагаються кинути камінь розбрату між Москвою і Єреваном», – вважає заступник голови комітету Ради Федерації Росії з оборони та безпеки Франц Клінцевич.

 

«Затримання росіянина Сергія Миронова у Вірменії за запитом США показує недоброзичливе ставлення до Росії. Все це за межами міжнародного права, очевидна політика подвійних стандартів. Звичайно, ми повинні реагувати. Ми не повинні залишатися осторонь. Тут і дипломатичні канали повинні бути використані. Тут повинен бути використаний, безумовно, міждержавний вплив. Звичайно, залишати це так неможливо», – заявив заступник голови комітету Держдуми з питань безпеки та протидії корупції Дмитро Горовцем.

 

Відомо, що родина Сергія Миронова вже найняла йому адвоката. Відомо теж, що він був на допиті в будинку Служби національної безпеки в Єревані. Питання про його екстрадицію до США, можливо, вирішуватиметься 29 серпня.

 

28.08.2016