Гройсман вимагає запустити е-декларування з 1 вересня.

 

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вимагає від Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України та Національної аґенції з питань запобігання корупції забезпечити запуск системи електронного декларування 1 вересня.

 

На засіданні уряду прем’єр попередив керівника НАЗК Наталію Корчак та голову Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації Леоніда Євдоченка про персональну відповідальність за запуск роботи системи електронного декларування.

 

"Від цього моменту у вас є один тиждень для того, щоб повноцінно запустити систему електронного декларування в Україні. Іншої дати, ніж 1 вересня, більше немає. Все, крапка", – цитує Гройсмана "Урядовий портал".

 

"Якщо до 1 вересня цього не буде зроблено, я нікого не хочу лякати, але звільнення - це мінімум того, що буде", – пригрозив голова уряду.

 

Прем’єр-міністр назвав ганьбою ситуацію, що склалася навколо запуску системи. "Декілька тижнів тому з цієї трибуни НАЗК поінформувало нас про те, що все готово, ми усім забезпечені, ми запускаємося. І потім за день до запуску декларацій починати цей "фестиваль" різнопланових думок, який призвів до того, що фактично запуск 15 серпня був зірваний: то ті розробку зробили не так, то ті туди не подивилися. Такий підхід є неприйнятним", – зазначив премʼєр-міністр.

 

23.08.2016