На Софійській площі підняли Державний прапор.

 

У Києві з нагоди Дня прапора на Софійській площі урочисто підняли Державний прапор. Акт підняття здійснювали президент України Петро Порошенко та донька горлівчанина Володимира Рибака, вбитого за захист синьо-жовтого прапора бойовиками весною 2014 року, Марія Рибак.

 

"Наш синьо-жовтий стяг – це знак незламного духу нашого народу у боротьбі за свободу та відстоювання своєї незалежності. Де майорить український прапор, там є Україна. Так вважаю я, і так вважав мій батько Володимир Рибак", – сказала Марія Рибак, за повідомленням прес-служби президента.

 

Марія зазначила, що її батько віддав своє життя за право бути вільним українцем, жити у демократичній, суверенній, європейській державі, і він був справжнім громадянином своєї країни.

 

Президент Порошенко заявив, що у повазі до національних символів проявляються громадянська свідомість, вміння і готовність об'єднати сили і подолати виклики і загрози. "Надзвичайно складне завдання для нас – зробити так, щоб наш прапор знову з’явився над Донецьком та Луганськом, над Сімферополем та Севастополем", – сказав голова держави. 

 

23.08.2016