ДСНС скаржиться на ґаздів через пожежі на полях.

 

Управління Державної служби з питань надзвичайних ситуацій у Львівській та Тернопільській областях скаржаться, що рятувальникам щодня доводиться виїжджати на кілька осередків пожеж через навмисні підпали на полях; через це марнується фінансовий і людський ресурс ДСНС, а екосистема й інфраструктурні об'єкти зазнають великих збитків.

 

"На Львівщині рятувальники продовжують кожного дня здійснювати виїзди для ліквідації пожеж сухої трави, чагарнику та торфу, – заявив начальник ГУ ДСНС у Львівській області Сергій Дмитровський до населення щодо заборони спалювання сухої трави. – Пожежі сухостою відрізняються від решти пожеж тривалістю ліквідації та потенційною можливістю збільшення масштабів. У зв'язку з цим, для їх ліквідації потрібно залучати значну кількість рятувальних сил, пального і спецтехніки на тривалий термін".

 

За його словами, пожежі "на господарці" можуть викликати загоряння будівель, знищення ліній електромереж, газо- та нафтопроводів, лісових насаджень тощо. Небезпечними є такі пожежі і для водіїв автотранспорту. "Правила пожежної безпеки існують для їх виконання, заради вашої безпеки", – нагадав Дмитровський.

 

А надзвичайна служба Тернопільщини опублікувала перелік із 28 "польових" пожеж, котрі довелося долати, починаючи з вечора п'ятниці – і через вихідні:

 

19 серпня о 16.53 в с. Вимислівка Козівського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву на площі 100 м кв. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Пожежу ліквідовано черговим караулом ДПРЧ – 18, врятовано 10га. кукурудзи.

 

19 серпня о 19.07 в с. Чистилів Тернопільського району виникла пожежа стерні. Внаслідок пожежі вогнем знищено стерню на площі 3га. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Пожежу ліквідовано черговим караулом ДПРЧ – 3.

 

20 серпня о 09.21 м. Борщів, на відкритій території по вул. Об’їзна виникла пожежа сухої трави та сміття на площі 100 м кв. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Пожежу ліквідовано черговим караулом ДПРЧ – 8 Управління.

 

20 серпня о 11.17 поблизу м. Бережани (вул. Золочівська) виникла пожежа пожнивних залишків на полі ПАП «Велес» площею 1,5 га. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Пожежу ліквідовано черговим караулом ДПРЧ – 7 Управління.

 

20 серпня о 12.49 в с. Горинка Кременецького району виникла пожежа стерні на присадибній ділянці місцевого жителя. Внаслідок пожежі вогнем знищено стерню на площі 0,02га. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Пожежу ліквідовано черговим караулом ДПРЧ – 5 Управління.

 

20 серпня о 13.00 на відкритій території поблизу с. Підгородне Тернопільського району виникла пожежа стерні та сухої трави площею 500 м кв. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Пожежу ліквідовано черговим караулом ДПРЧ-2 та відділенням чергового караулу ДПРЧ-1 Управління.

 

20 серпня о 13.26 на відкритій території, поблизу с. Зелений Гай Заліщицького району виникла пожежа сухої трави на площі 0,5 га. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Пожежу ліквідовано черговим караулом ДПРЧ – 15 Управління.

 

20 серпня о 14.09 поблизу с.Глибочок Борщівського району виникла пожежа пожнивних залишків на полі приватного аграрного підприємства площею 3 га. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Пожежу ліквідовано черговим караулом ДПРЧ – 8 Управління.

 

20 серпня о 14.13 на відкритій території, поблизу вул. Привокзальна смт. Гусятин, виникла пожежа сухої трави на площі 0,5 га. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Пожежу ліквідовано черговим караулом ДПРЧ – 10 Управління.

 

20 серпня о 14.53 на відкритій території, поблизу с. Пробіжна Чортківського району виникла пожежа післяжнивних залишків на присадибних ділянках місцевих жителів та сухої трави на площі 3 га. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Пожежу ліквідовано черговим караулом ДПРЧ – 6 Управління.

 

20 серпня о 15.15 поблизу с. Залужжя Бережанського району виникла пожежа післяжнивних залишків на присадибних ділянках місцевих жителів на площі 1 га. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Пожежу ліквідовано черговим караулом ДПРЧ – 7 Управління.

 

20 серпня о 15.45 в м. Борщів, на відкритій території по вул. Рудківська виникла пожежа сухої трави з подальшим розповсюдженням полум’я на сад фруктових дерев селянсько-фермерського господарства. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву на площі 200 м.кв., пошкоджено тимчасову споруду для охорони саду та фруктові дерева. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Пожежу ліквідовано черговим караулом ДПРЧ – 8 Управління.

 

20 серпня о 17.05 на відкритій території, поблизу вул. Сонячна м. Монастириська, виникла пожежа сухої трави на площі 4,5 га. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Пожежу ліквідовано черговим караулом ДПРЧ – 9 Управління, під час гасіння врятовано лісові насадження на площі 6 га.

 

20 серпня о 17.36 поблизу с. Рублино Бучацького району виникла пожежа післяжнивних залишків на полі ТзОВ "Бучачагрохлібпром" (Гадз П.І.) площею 2 га. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Пожежу ліквідовано черговим караулом ДПРЧ – 9 Управління та МПК с. Соколів.

 

20 серпня о 17.56 на відкритій території, поблизу с. Дорофіївна Підволочиського району, виникла пожежа сміття та сухої трави на площі 50 м.кв. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Пожежу ліквідовано населенням до прибуття чергового караулу ДПРЧ – 20 Управління.

 

20 серпня о 18.17 в м. Бережани, на відкритій території в напрямку м. Підгайці виникла пожежа сухої трави та сміття на площі 0,5 га. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Пожежу ліквідовано черговим караулом ДПРЧ – 7 Управління.

 

20 серпня о 18.33 на відкритій території, поблизу с. Заруддя Збаразького району, виникла пожежа сухої трави на площі 2 га. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Пожежу черговим караулом МПК Вишнівець.

 

20 серпня о 18.53 на відкритій території, поблизу с. Олексинці Борщівського району, виникла пожежа сухої трави на площі 0,02 га. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Пожежу черговим караулом ДПРЧ-8 Управління.

 

20 серпня о 22.12 на відкритій території, поблизу с. Устя Борщівського району, виникла пожежа сухої трави на площі 1 га. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Пожежу черговим караулом МПК Мельниця - Подільська.

 

21 серпня о 14.19 в м. Тернопіль, на відкритій території по вул. Корольова виникла пожежа сміття на площі 100 м кв. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Пожежу ліквідовано черговим караулом ЧСПТ АРЗ СП Управління.

 

21 серпня о 14.58 в с. Малашівці, Зборівського району виникла пожежа сухої трави на площі 0,01 га. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Пожежу ліквідовано черговим караулом МПК смт. Залізці.

 

21 серпня о 16.04 в с. Пальчинці, Підволочиського району виникла пожежа післяжнивних залишків на площі 8 га. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Пожежу ліквідовано черговим караулом МПК с. Кошляки.

 

21 серпня о 17.37 в с. Іванівка, Теребовлянського району виникла пожежа сухої трави на площі 0,2 га. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Пожежу ліквідовано ПСО с. Іванівка ПАП «Іванівка».

 

21 серпня о 18.02 в с. Яблунів, Гусятинського району виникла пожежа сухої трави на площі 0,03 га. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Пожежу ліквідовано черговим караулом ДПРП-22 ДПРЧ-10 та МПК с. Яблунів.

 

21 серпня о 19.19 в с. Бриків, Шумського району виникла пожежа післяжнивних залишків на площі 3 га. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Пожежу ліквідовано черговим караулом ДПРЧ-16.

 

21 серпня о 22.09 в м. Копичинці, Гусятинського району виникла пожежа сміття на площі 0,04 га. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Пожежу ліквідовано черговим караулом ДПРП-22 ДПРЧ-10.

 

21 серпня о 22.18 в с. Гранітне, Монастириського району виникла пожежа сухої трави на площі 3,5 га. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Пожежу ліквідовано черговим караулом ДПРЧ-19.

 

21 серпня о 22.31 в с. Губин, Бучацького району виникла пожежа сухої трави на площі 5 га. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Пожежу ліквідовано черговим караулом ДПРЧ-9 та МПК с. Соколів.

 

22.08.2016