Заступника голови Меджлісу силоміць перевели до психлікарні.

 

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров змушений пробути у стаціонарі психіатричної лікарні в Сімферополі 28 днів, де йому, згідно з рішенням суду окупаційної адміністрації, мають провести стаціонарну судово-психіатричну експертизу.

 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила донька заступника голови Меджлісу Айше Умерова.

 

На час утримання в стаціонарі Ільмі Умерову заборонено мати при собі ремені, шнурки, ложки. Йому заборонили побачення з рідними. "Згідно з розпорядженням слідчого, побачення нам заборонені, наразі дозволено лише передачі їжі двічі на день (список того, що можна принести, дуже обмежений). Телефон вилучили лікарі, зв'язку з ним немає", – розповіла Айше.

 

Окрім того, чоловікові заборонили тримати при собі ліки. Донька побоюється, що стан здоров'я Ільмі може погіршитися. І саме те, що ліки можна вживати лише з дозволу персоналу клініки, вважає "найбільш страшним".

 

Айше каже, що відділення №9, куди помістили Умерова, – це закритий двір із ґратами і замком. "Позаяк на першому поверсі відділення зараз проводять ремонт, багато пацієнтів лежать у коридорах і прямо на вулиці (під накриттям). Батька, наскільки я знаю, помістили на другий поверх. У палаті має перебувати сам", – написала донька.

 

Ільмі Умерова звинувачують у закликах до порушення територіальної цілісності РФ.

 

19.08.2016