НАБУ опублікувало матеріали з «комірної книги» ПР проти Пола Манафорта.

 

Національне антикорупційне бюро України опублікувало копії записів, котрі стосуються американського політтехнолога Пола Манафорта (нині працює з Дональдом Трампом), з "комірної книги" Партії реґіонів, оприлюдненої навесні екс-заступником голови СБУ Віктором Трепаком.

 

НАБУ підтверджує: серед прізвищ осіб у списку так званої "чорної бухгалтерії Партії реґіонів" є Манафорт. Згідно з записами, на витрати, пов'язані з цієї особою, починаючи з 20.11.2007 року виділили загалом понад $12,7 млн. Останній запис у "книзі" щодо Манафорта датується 5 жовтня 2012 року.

 

На своєму офіційному сайті бюро опублікувало фраґменти 22 записів, зроблених на 19 різних аркушах. "Наголошуємо, що наявність прізвища П.Манафорта у «списках» не означає, що він дійсно отримав ці кошти, адже у графі отримувачів містяться підписи інших осіб. Досудове розслідування у даному провадженні триває", – ідеться у повідомленні.

 

Про заанґажованість Манафорта на користь Партії реґіонів говорили ще за часів правління Віктора Януковича. Проте сьогодні тіньові надходження політтехнолога та його робота на корумпованих українських політиків стали однією з топ-тем у виборчій президентській кампанії в США, де Манафорт є політтехнологом при Дональді Трампі. після спалаху "українського" скандалу Пола усунули від керівних посад у виборчому штабі.

 

Зокрема, Associated Press у свіжому матеріалі, покликаючись на електронне листування, пише, що фірма Манафорта безпосередньо організувала "тіньову" операцію з лобіювання у Вашинґтоні Партії реґіонів. З-поміж іншого, йшлося про позитивні матеріали в медіях (у т.ч. в самій аґенції Associated Press).

 

19.08.2016