Порошенко запевнив, що Україна готова відбити напад з Криму.

 

Президент України Петро Порошенко заявив, що ймовірність ескалації конфлікту з Росією залишається дуже великою, і не відкинув можливості загострення становища у переддень Дня Незалежності.

 

Про це Порошенко говорив під час зустрічі з особовим складом 16-ї окремої бриґади армійської авіації у Бродах, інформує прес-служба голови держави.

 

"Повномасштабного російського вторгнення по всіх азимутах ми теж не виключаємо. Ми готові – наші Збройні сили – дати відсіч ворогу і на сході України, де ворог окупує Донбас, і вздовж адміністративного кордону з Кримом, коли б ці провокації не мали місце – зараз, щодня, чи під час Дня незалежності", – запевнив Порошенко.

 

Президент підкреслив, що сьогодні на Донбасі була рекордна за останній час кількість обстрілів. За порушенням перемир'я спостерігав голова генштабу Віктор Муженко. "Ці провокації ворог збирається використати на виправдання власних кроків по зриву мінського процесу", – вважає Порошенко.

 

Президент заявив: "Якщо буде продовжуватися загострення, буде моїм указом і мобілізація оголошена, і запроваджено воєнний стан".

 

Петро Порошенко також подякував міжнародним партнерам України, які "ведуть політико-дипломатичну боротьбу, щоб стримати аґресора і повернути його до виконання мінських домовленостей і до переговорів в нормандському форматі".

 

18.08.2016