У Болівії почали готувати офіцерів для «боротьби з імперіалізмом».

Для цієї мети в країні створено нову вищу військову школу.

 

 

Нова Академія заснована в місті Варнес у провінції Санта-Крус на сході Болівії. Перший її набір налічуватиме 100 курсантів, повідомила інформаційна аґенція Reuters.

 

«Мета антиімперіалістичної військової академії – протистояти культурному, ідеологічному та економічному домінуванню імперій і капіталістичних структур. Якщо імперії навчають у своїх військово-навчальних закладах пануванню над світом, то ми навчатимемо в цій школі, як звільнитися від імперського гніту», – заявив президент Болівії Ево Моралес, виступаючи з промовою на урочистому відкритті установи.

 

Зі слів болівійського президента, найважливіша місія болівійських офіцерів – «захищати народ, а не імперію». «Імперією» Моралес передовсім називав Сполучені Штати.

 

Міністр оборони Болівії Реймі Феррейра, виступаючи на церемонії відкриття, зазначив, що нова військова академія створить противагу кадетському корпусові School ot the Americas, створеному США в 1946 році в Панамі, а потім передислоковану до міста Колумбуса, що в штаті Джорджія США. Там відбули вишкіл багато офіцерів з країн Латинської Америки. «Школа антиімперіалізму – це школа, яка прагне зберегти життя, на відміну від School ot the Americas, де промивають мізки військовим офіцерам, називаючи ворогом їхній власний народ», – заявив Феррейра

 

Як заявив головнокомандувач Збройних сил Болівії генерал Хуан Гонсало Дуран, в навчальний план академії увійдуть такі дисципліни, як «деколонізація, ґендерне рівноправ'я, міжкультурне розуміння та соціальна участь».

 

Армія Болівії налічує близько 46 тисяч військових службовців. Чисельність населення країни — приблизно 10 мільйонів осіб. 

18.08.2016