Спецзв'язок просить карну справу за тиск на експертизу е-декларування.

 

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України повідомила про неможливість наразі поновити державну експертизу комплексної системи захисту інформації реєстру декларацій чиновників. ДССЗЗІ також скаржиться, що ТОВ "Міранда" – розробник програмного забезпечення – не надало підтверджень усунення виявлених недоліків.

 

Про це йдеться в заяві Спецзв'язку, поширеній прес-службою.

 

ДССЗЗІ вважає, що "штучне загострення" довкола відомства є намаганням "окремих осіб та причетних сторін" уникнути особистої відповідальності за запуск системи електронного декларування з обмеженими функціями.

 

"Змушені констатувати, що так звані «борці з корупцією», вкотре прикриваючись гаслами правди та справедливості, насправді знищують саму суть європейських демократичних цінностей, намагаючись тиснути на державний орган та змушуючи до прийняття завідомо незаконного рішення", – скаржиться Служба зв'язку.

 

На думку відомства, заяви з закликом видати атестат системі е-декларування "можуть бути розцінені і кваліфіковані як тиск на експертів для прийняття ними завідомо не об'єктивних та не обґрунтованих висновків". ДССЗЗІ вважає, що "винні за це мають бути притягнуті до відповідальності згідно із законом".

 

17.08.2016