Ситник заявив про перешкоджання роботі НАБУ прокурорами.

 

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявляє, що співробітники департаменту Генеральної прокуратури України з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки перешкоджали детективам НАБУ проводити слідчі дії при розслідуванні злочинів, скоєних працівниками цього департаменту.

 

Про це Ситник сказав на брифінгу, за повідомленням УНІАН.

 

"Ніякої війни між Генеральною прокуратурою України та Національним антикорупційним бюро, а також особисто між мною і генеральним прокурором України Луценком Юрієм Віталійовичем, немає. Однак мають місце дії щодо захисту приватних інтересів окремих керівників і працівників департаменту Генеральної прокуратури України з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки", – підкреслив Ситник.

 

Відзначимо, 12 серпня група правоохоронців із Генпрокуратури затримала біля конспіративного помешкання двох співробітників НАБУ, звинувативши їх у "зніманні інформації" про дії працівників прокуратури. Працівників бюро впродовж тривалого часу утримували в будівлі прокуратури. Водночас підлеглі Юрія Луценка так і не змогли потрапити всередину квартири, бо на місце прибув спецзагін НАБУ. 13 серпня НАБУ виступило зі стриманою заявою, в котрій розтлумачила інцидент як "позаштатну робочу ситуацію". В епіцентрі скнадалу знову опинився департамент Дмитра Суса, котрий витісняв із прокуратури Каська із Сакварелідзе, й вважається заанґажованим під політичну групу Кононенка-Грановського.

 

На брифінґу ж Ситник заявив, що провина за конфлікт лежить не на генпрокуророві, а очільникові згаданого вище підрозділу. "Саме представники цього департаменту, перевищуючи свої повноваження, використовуючи ресурс Генеральної прокуратури та Національної поліції, намагались перешкодити негласним слідчим діям детективів Національного антикорупційного бюро".

 

Ситник вважає, що прокуратура має певні мотиви для таких дій: "Національним антикорупційним бюро розслідується ряд проваджень за заявами про злочини, які, можливо, скоєні працівниками цього департаменту, в тому числі і насильницькі злочини", – сказав директор бюро.

 

15.08.2016