Transparency International закликає до відставки очільників НАЗК та Спецзв'язку.

 

Організація Transparency International Україна покладає провину за роботу системи електронного декларування у неповноцінному форматі на очільників Держспецзв’язку та НАЗК – Леоніда Євдоченка та Наталію Корчак. На переконання "Трансперенсі", чиновники перетворили "один з провідних інструментів антикорупційної реформи на фікцію".

 

"Особи, які своїми умисними діями створили таку ситуацію, а саме голова Держспецзв’язку Леонід Євдоченко та голова НАЗК Наталія Корчак, мають бути відправлені у відставку", – заявив виконавчий директор "ТІ Україна" Ярослав Юрчишин.

 

Організація закликала українську владу схаменутися та забезпечити отримання системою атестату відповідності КСЗІ (комплексної системи захисту інформації) найближчими днями. "Президент та прем’єр-міністр мають узяти ситуацію під особистий контроль та забезпечити найближчим часом повноцінну роботу системи електронного декларування, яка дозволить притягати корупціонерів до відповідальності, а не лише фіксувати їх статки", – йдеться у заяві українського офісу Transparency International.

 

Організація зазначає, що в нинішньому режимі роботи система прийматиме персональні дані декларантів, проте "обробка персональних даних без КСЗІ ставить під удар доказову силу внесеної до системи електронного декларування інформації".
"Формально подавши декларацію в систему без КСЗІ, декларант виконає вимоги закону щодо подачі, але не зможе бути притягнутий до відповідальності, оскільки інформація в декларації буде визнана судом неналежним доказом", – зазначають в організації.

 

15.08.2016