Кремль не планує військових ударів по Україні.

 

Таке твердження з покликом на джерело, близьке до Міністерства оборони РФ, подається в статті російської газети «Ведомости», де, обмірковуються варіанти відповіді Москви на «диверсійну операцію в Криму», нібито, організовану української розвідкою.

 

 

Співрозмовник видання розповів, що в четвер,11 серпня, відбулося засідання Ради безпеки Росії, присвячене інциденту в Криму. На ньому, за словами джерела, ще не були вироблені конкретні кроки щодо самої України. Розробити і запропонувати такі заходи доручено профільним міністерствам і відомствам.

 

Водночас, за словами співрозмовника, «Москва може перестати стримувати дії армії “ДНР”, у відповідь на безперервні артилерійські обстріли з боку українських силовиків». Він розповів, що навесні 2016 року таке стримування вже послаблювалося після того, як українські військовики почали захоплювати нейтральну територію.

 

Голова Російської ради з міжнародних справ Андрій Кортунов, відповідаючи на запитання журналіста газети «Ведомости» про ймовірну реакцію Кремля на кримський інцидент, зазначив: «Можна знайти арсенал відповідних засобів, не піддаючи сумніву Мінські домовленості. Але Москва може піти і далі – наприклад, посилити підтримку самопроголошених республік, зняти заборону на проведення там виборів. Ми поки що не знаємо, наскільки далеко може піти Москва, це залежить від того, як відреагує на сигнали Київ».

15.08.2016