У Єврокомісії закликають сертифікувати електронне декларування.

 

Керівник групи підтримки України в Єврокомісії Пітер Вагнер закликав надати сертифікат для електронної системи чиновницького декларування, котра 15 серпня почала роботу в "неофіційному" режимі.

 

"Сертифікат технічної безпеки для електронних декларацій є ключовою умовою!", – заявив Вагнер на своїй сторінці у twitter.

 

При цім він поділився з читачами повідомленням представництва ЄС в Україні за 12 серпня, в котрому наголошувалося на необхідності запуску електронного декларування з сертифікатом безпеки, бо саме це "гарантує кримінальну відповідальність за неправдиві свідчення".

 

Нагадаємо, Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації відмовилася надати сертифікат програмному забезпеченню, котре має обслуговувати електронне декларування і котре фінансувалося програмою розвитку ООН.

 

Українські громадські середовища назвали дії урядових структур щодо електронного декларування спробою унеможливити для чиновників кримінальну відповідальність за неправдиві відомості в деклараціях. "Ненадання системі електронного декларування атестату КСЗІ політичним рішенням, спрямованим на блокування повноцінного запуску системи та застосування кримінальної відповідальності за декларування неправдивої інформації", – ідеться в заяві "РПР".

 

15.08.2016