Розвідка підтверджує інформацію про перестрілку в Криму російських військовиків.

 

Розвідка Міністерства оборони України підтверджує, що неподалік міста Армянськ у Криму вночі на 7 серпня відбулася перестрілка між російськими військовиками.

 

Про це заявив представник головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький на брифінгу, інформує УНІАН.

 

"За нашою інформацією, в ніч із 6 на 7 серпня дійсно відбулася перестрілка між військовослужбовцями Збройних сил Російської Федерації та військовослужбовцями прикордонних військ Російської Федерації поблизу Армянська", – сказав він.

 

"Основна причина – те, що ці підрозділи не змогли своєчасно ідентифікувати один одного за принципом свій-чужий, на що був з однієї й іншої сторони відкритий вогонь на ураження", – заявив Скібіцький.

 

За його словами, внаслідок сутички є загиблі та поранені.

 

Водночас, головне розвідувальне управління не підтвердило інформації, буцімто громадянин України Євген Панов, котрого Росія називає одним із організаторів "диверсій" у Криму, був викрадений.

 

"За попередньою інформацією, яка у нас є, він заїхав на територію Криму самостійно, на своєму автотранспорті", – сказав Скібіцький, за повідомленням телеканалу "112 Україна".

 

У розвідці спростували інформацію, ніби Панов належить до структур ГУР Міноборони. "Ті дані, які є, і вони є в джерелах ЗМІ, – дійсно, це громадяни України, патріоти, але вони не належать до співробітників ГУР МО", – сказав Скібіцький.

 

Управління розвідки вважає, що Росія змусила українців давати свої свідчення під тиском. "Ми проаналізували це відео допиту. Можна сказати одне: швидше за все, під фізичним тиском агентів ФСБ громадянин України Панов давав інформацію щодо тих співробітників, тих громадян України, які діяли разом із ним. Але на запитання щодо кадрових співробітників ГУР можу вам зазначити, що упродовж останніх двох років жоден з кадрових співробітників ГУР МО на території окупованого Криму не затримувався, а всі громадяни, всі прізвища, які названі Пановим, – ці особи не належать до співробітників ГУР МО", – підкреслив Скібіцький.

 

12.08.2016