Внаслідок російських авіаударів загинуло щонайменше 30 цивільних у Сирії.

Ще 70 отримали поранення. Про це повідомила правозахисна організація Сирійську наглядову раду з прав людини.

 

 

На думку правозахисників, кількість убитих може зростати. Мирні сирійські мешканці загинули під час бомбардування російською авіацією міста Ракки, повідомило радіо BBC.

 

Місцеві активісти з групи «Ракку тихо знищують», своєю чергою, повідомляють, що внаслідок авіаударів також вийшла з ладу система міського водопостачання.

 

Тим часом Міністерство оборони Росії стверджує, що авіаудари були спрямовані на знищення складу зі зброєю і табори вишколу бойовиків ІДІЛ у Рацці.

 

«Внаслідок удару було знищено великий склад зі зброєю, боєприпасами і паливно-мастильними матеріалами поблизу міста Ракка, завод з виробництва хімічних боєприпасів на північно-західній околиці міста, а також великий польовий табір підготовки бойовиків "Ісламської держави"» , – йдеться в повідомленні російського військового відомства .

 

За інформацією Міністерства оборони РФ, ударів з повітря по місту Ракка завдали шість бомбардувальників Ту-22М3, які діяли під прикриттям винищувачів Су-30СМ і Су-35С. Всі літаки повернулися на аеродроми базування.

11.08.2016