Порошенко готує розмову з Путіним.

 

Міністерство закордонних справ України має організувати телефонні розмови президента з керівництвом Німеччини та Франції у тристоронньому "нормандському форматі", подати клопотання про розмови з віце-президентом США Джозефом Байденом, президентом Європейської ради Дональдом Туском й ініціювати розмову з президентом РФ Путіним.

 

Про це повідомила прес-служба голови держави за підсумками наради президента України Петра Порошенка з очільниками силових відомств, яку було скликано для обговорення російських провокацій у Криму.

 

Порошенко також закликав організувати консультації в Раді безпеки ООН і детально проінформувати про розвиток подій. "Слід звернутися до СММ ОБСЄ максимально посилити присутність спостерігачів ОБСЄ в районі адміністративного кордону з Кримом та вимагати від російської сторони, окупаційних військ допустити представників СММ ОБСЄ до об'єктів в Криму", – сказав президент.

 

Міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, що через посольства та дипломатичні установи було доведено чітку позицію України. "Особливу увагу ми будемо приділяти міжнародним організаціям. За вашим дорученням почали консультації в Раді безпеки ООН, але також зробимо особливий акцент на ОБСЄ, Раді Європи, і звичайно Європейському Союзі", – зазначив міністр.

 

11.08.2016