ЄУ і США не повірили заявам Москви щодо «українських диверсантів».

У Брюсселі назвали звинувачення Росії на адресу України бездоказовими. Про це в четвер, 11 серпня, заявила речниця верховного представника Європейської Унії зі закордонних справ і політики безпеки Федеріки Моґеріні.

 

                                  Елізабет Трюдо 

 

«Важливо констатувати, що твердженням російської влади досі немає незалежних підтверджень», – процитувало її слова радіо Deutschlandfunk. У заяві також підкреслюється, що спостерігачі ОБСЄ не мають доступу до анексованого Росією Криму.

 

Раніше зі схожою заявою про відсутність підтверджень діяльності українських диверсантів на півострові виступив і Державний департамент Сполучених Штатів. Речниця зовнішньополітичного відомства США Елізабет Трюдо заявила на традиційному брифінґу, що такі закиди Москви не повинні відволікати від реальних проблем, пов'язаних як з російською окупацією й анексією Криму, так і з продовженням аґресії на сході України. «Наша позиція щодо Криму добре відома. Крим є і завжди буде частиною України. Ми засуджуємо російську окупацію Криму і закликаємо до її негайного припинення. Наші санкції, пов'язані з Кримом, будуть зберігатися, допоки Росія не поверне півострів Україні», – заявила Трюдо.

 

Окрім того, вона не погодилася зі словами російського президента Володимира Путіна, який заявив у зв'язку зі ситуацією в Криму про відмову від наступної зустрічі в «нормандському форматі» на найвищому рівні. «У США підтримують мінський процес, спрямований на вреґулювання конфлікту в Україні й вважають будь-які перемовини в цьому напрямку корисними», – зазначила Трюдо.

11.08.2016