Затримані в Криму «українські диверсанти» виявилися громадянами Росії.

Про це повідомила російська газета «Коммерсантъ» з покликом на джерело в російських правоохоронних органах.

 

 

За даними видання, більшість затриманих виявилися мешканцями Криму, а у деяких при собі були російські паспорти. Проте, для того, щоб потрапити на рідний півострів, за версією ФСБ Росії, вони вирішили озброїтися, вбратися в камуфляжі ще радянського зразка, сісти на надувні човни, переправитися ​​через Перекопську затоку і висадитися в районі Армянська.

 

Потім, за все тією ж версією російських спецслужб, цій групі зі семи осіб у ніч на сьоме серпня якимось чином вдалося оминути прикордонні пости, проте за кілька кілометрів від узбережжя «диверсантів» виявила група співробітників спецназу ФСБ «Вимпел», які, нібито, «брали участь у прикритті складної ділянки кордону».

 

За версією ФСБ, між «Вимпелом» і «диверсантами» зав'язалася перестрілка, у ході якої загинув один зі спецназівців і двоє його супротивників. Проте п'ятьох «диверсантів», нібито, вдалося затримати. Останні, за тією ж кремлівською версією, нібито розповіли, що вони співпрацювали з ГУР Міноборони України, в якому пройшли диверсійну підготовку. Крім того, згідно з нібито свідченнями затриманих, вони входили в одну з декількох груп, відряджених української розвідкою в Крим, аби завдати шкоди туристичному бізнесу на півострові.

 

Нагадаємо, що у середу, 10 серпня президент України Петро Порошенко оприлюднив на своїй офіційній сторінці заяву щодо «українських диверсантів» у Криму. У ній зокрема, зазначається: «Звинувачення російською стороною України у тероризмі в окупованому Криму лунають так само безглуздо та цинічно, як заяви російського керівництва про відсутність російських військ на Донбасі. Ці фантазії – лише привід для чергових військових погроз на адресу України».

11.08.2016