Міноборони називає бздурою заяву ФСБ про кримських диверсантів.

 

Міністерство оборони України спростувало інформацію, поширену ФСБ РФ, щодо диверсій за участю підрозділів Головного управління розвідки МОУ на території Криму.

 

"Подібні заяви з боку ФСБ є нічим іншим, як спробою виправдати передислокацію та аґресивні дії військових підрозділів Російської Федерації на території тимчасово окупованого півострова", – йдеться у заяві Міноборони.

 

"У такий спосіб представники російських спецслужб намагаються відволікти увагу місцевого населення Криму та світової спільноти від злочинних дій щодо перетворення півострова на ізольовану військову базу", – наголошує МОУ.

 

Армійське міністерство також називає безпідставними звинувачення в обстрілах півострова з материкової частини України. "Крим завжди був і залишається Українською землею, а населення півострова є громадянами України", – йдеться у заяві.

 

Тим часом секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що повідомлення ФСБ – це елемент гібридної війни проти України. "Істерична та брехлива заява федеральної служби безпеки РФ не має жодних підстав, окрім спроб окупантів нагнітати та загострювати ситуацію на тимчасово захоплених українських територіях... Ця провокативна маячня ФСБ є елементами гібридної війни, яку веде Росія проти нашої країни", – заявив Турчинов.

 

10.08.2016