У місті буде новий театральний фестиваль.

 

3-4 вересня у Львові відбудеться міжнародний театральний фестиваль Кіт Ґаватовича. Захід проходитиме у Парку культури, повідомляється на сторінці парку.

 

Фестиваль складатиметься з трьох блоків подій: освітнього, практичного та показового. Гості фестивалю зможуть безкоштовно відвідувати майстер-класи з акторської майстерності, дискусії із діячами театру, режисерами та людьми, дотичними до цієї сфери.

 

Також на фестивалі відбуватимуться покази вистав Якуба Ґаватовича.

 

Вхід на події вільний. Форма реєстрації на майстер-класи, дискусії та інші події з обмеженою кількістю людей з’явиться на сторінці Парку культури у ФБ та на сайті пізніше. Згодом з’явиться і детальна програма фестивалю.

 

«Якуб Ґаватович — польсько-український письменник вірменського походження. Його твори виконані на західний манер та містять у собі суто українські елементи. Прихильникам традиційного театру його сюжети були би точно близькі, бо в інтерлюдіях — драматичних сценках комедійного характеру — автор торкався соціальної тематики. До прикладу,  інтермедія про Климка і Стецька, де Климко — не надто розумний багач, а Стецько — спритний бідняк. Стецько не лише обманом отримує в Климка гроші, підсунувши йому кота в мішку замість лисиці, а й також вмовляє його розбити власні горнята. В іншій інтермедії, про Максима, Грицька і Дениса, автор розповідає про те, як один селянин обдурює інших двох, щоб з’їсти пиріг», – розповіли організатори фестивалю.

10.08.2016