ГПУ вважає, що Єфремов «відкрив війні двері», а Медяник був посередником із сепаратистами.

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що матеріали слідства свідчать про пряму відповідальність екс-керівника парламентської фракції Партії реґіонів Олександра Єфремова у розв'язанні збройного конфлікту на сході України.

 

Про це Луценко заявив на прес-конференції, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Єфремов – це чи не перший, єдиний за весь час моєї роботи, фіґурант, до якого у мене є різко неґативне ставлення. Згідно з доказами – не емоціями, не минулому, а доказам – ця людина відкрила двері війні в нашій країні. Я в цьому переконаний, і це не мої емоції. Це не публікації, не гасла, це – докази, які надали слідству різні люди", – заявив Луценко.

 

Що ж до іншого народного депутата від ПР, затриманого у "сепаратистській" справі, – Володимира Медяника, – то він, зіа слів Луценка, виступав посередником у контактах із сепаратистами. Луценко висловив сподівання, що Медяник даватиме свідчення. "Під час сепаратистських подій в Луганську, а потім захоплення російськими терористами приміщення СБУ та обласної адміністрації, екс-народний депутат Медяник виступав посередником між українською стороною, сепаратистами і терористами", – сказав Луценко, додавши, що Медяник на той момент "грав позитивну роль для української держави", "але це не звільняє його від підозр, які є у слідства щодо нього".

 

"Якщо пан Медяник буде співпрацювати зі слідством, я не виключаю, що запобіжний захід не буде продовжено на наступні два місяці. Якщо ні, й буде далі тактика, яку нав'язує адвокат Єфремова, значить він, як і Єфремов, піде в суд за найбільш тяжкими статтями, які можна собі уявити", – пригрозив генпрокурор.

 

Юрій Луценко додав, що справа має ґрунтовну доказову базу. "Ми плануємо до кінця року цю справу направити до суду, тому ми не збираємося на досудових слідствах зловживати часом, тим більше арештами. Справа досить добре закріплена доказами і буде просуватися до суду", – пообіцяв генпрокурор.

 

10.08.2016