Щонайменше 60 людей загинули внаслідок бомбового замаху в Пакистані.

Ще близько сотні осіб отримали поранення, в тому числі важкі. Теракт було скоєно у понеділок, 8 серпня, біля лікарні міста Кветти в провінції Белуджистан на південному заході країни.  

 

 

Як заявив міністр внутрішніх справ Белуджистану Сарфараз Бугті, замах міг вчинити терорист-смертник – повідомило видання Süddeutsche Zeitung.

 

Вибух прогримів в той час, коли перед будівлею лікарні збиралися люди на скорботну церемонію за відомим правником Білялою Анваром Касі – головою регіонального об'єднання адвокатів, застреленим зранку того ж дня дорогою на роботу. Серед загиблих і поранених – безліч його колег, а також журналісти та телеоператори.

 

За словами представника місцевої поліції, невдовзі після того, як тіло Касі привезли до шпиталю, сюди ж прибуло не менш сотні людей, схвильованих повідомленням про його загибель. Поки що поліції невідомо, чи пов'язані між собою вбивство правника і вибух перед шпиталем.

 

За повідомленням деяких місцевих ЗМІ, відповідальність за теракт взяло на себе терористичне угрупування «Ісламська держава».

 

Кветта – столиця і найбільше місто провінції Белуджистан, яка вважається однією з найнебезпечніших у країні. Повстанці-белуджі регулярно здійснюють напади на представників влади, вимагаючи політичної автономії і перерозподілу прибутків від продажу видобутих в регіоні нафти і газу. Белуджі належать до сунітів, тому вони також атакують представників шиїтської меншини. Крім того, в Белуджистані діють бойовики радикального ісламістського руху «Талібан».

08.08.2016