Рух "Чесно" назвав найбагатших місцевих депутатів.

 

Найбагатшими депутатами є львівський представник БПП Остап Доскіч, який володіє майже 50 млн грн, та його франківський однопартієць Володимир Балагура, який у 2015 році заробив понад 20 млн грн, ідеться в огляді руху "Чесно" в рамках кампанії «Стеж за грошима».

 

В огляд потрапили депутати Львівської, Івано-Франківської і Тернопільської міських рад за інформацією з декларацій за 2015 рік.

 

Найбагатшим міським депутатом Галичини виявився представник Львівської міської ради Остап Доскіч, висуванець від Блоку Петра Порошенка. Доходи його та членів його сім’ї минулого року становили майже 28 млн грн. Сюди увійшли 92 тис. грн зарплати, 1 млн грн доходу від передачі в оренду, та 27 млн грн, які депутат отримав у спадок. В усному коментарі аналітику ЧЕСНО Ігорю Фещенку депутат розповів що отримав ці гроші від батьків, які займалися бізнесом, зокрема, орендою.

 

Ще 26,1 млн грн депутат вніс до статутного капіталу підприємства. Окрім того, депутат вписав у свою декларацію нерухомого майна майже 70 пунктів.

 

Депутат Івано-Франківської міської ради, забудовник Володимир Балагура у 2015 році задекларував більше 20 млн грн доходу. Його зарплата становить всього 66 тис. грн, 19,92 млн грн він отримав від ведення підприємницької діяльності. Того ж року на банківський рахунок Володимир Балагура поклав ще півмільйона. Окрім того, члени сім’ї декларанта (у документі вказано тільки дружину Марію Балагуру) внесли 2,1 млн грн до статутного капіталу підпримства.

 

Спільний сімейний дохід депутата Львівської міської ради від партії «Самопоміч»  Романа Федишина у 2015 році становив більше 3 млн грн. З них  400 тис. грн — його зарплата, 1,6 млн грн у депутата та 0,5 млн «процентів, дивідендів» сім’ї. Окрім того, Роман Федишин вніс трохи більше 2 млн грн до статутного капіталу підприємства. За даними держреєстру, депутат є співзасновником ТзОВ «РСП «Шувар».

 

Депутат від «Громадянської позиції у Тернопільській міській раді Петро Ландяк задекларував минулого року 2,5 млн грн доходів. При цьому його зарплата становила лише 100 тис. грн, решту — 2,4 млн грн депутат отримав як дивіденди. Петро Ландяк є відомим місцевим підприємцем.

 

Представник БПП «Солідарність» у Львівській міській раді Віталій Свіщов 2015 року отримав усього 32 тис. грн. Водночас його сім’я - батько, мати та дві сестри – отримали понад 2 млн грн. Раніше Наші гроші інформували, що батько Віталія Свіщова Олександр Свіщов веде бізнес спільно з Андріаном Гутником, а також з Григорієм Козловським.

04.08.2016