Служби ОРДіЛО розкрили для української сторони місця перебування 45 бранців.

 

Представники проросійських екстремістських рухів "ДНР" і "ЛНР" розкрили українській стороні місце перебування 45 полонених.

 

Про це заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт в ефірі телеканалу "112 Україна".

 

"Я радий, що українська делегація домоглася від представників ОРДО І ОРЛО інформації про наших заручниках. Якщо спочатку, до останнього, нам говорили про 21-26 заручників, і постійно називалися різні цифри, на сьогоднішній день ми знаємо, що встановлено місце 45 наших заручників. Ми сьогодні отримали цю інформацію від представників ОРДО І ОРЛО, це найголовніше", – заявив Тандіт.

 

Представник СБУ поділився враженням, що з боку "ОРДО" і "ОРЛО" не хочуть говорити про конкретний день і місце звільнення українських полонених, затягується процес. Зокрема, представники тамтої сторони фривольно ставляться до спроби облікувати "своїх" ув'язнених.

 

"Ми по кожному з тих запрошуваних осіб, про яких говорили в ОРДО і ОРЛО, готові були дати довідку. Побачили, що поки це переговірників з тієї сторони не цікавило. Знову називалася цифра 1102, потім 602, ми ж сказали, що на території України встановлено 618 осіб, доля кожної людини має свою історію, але ми готові в будь-який момент, в рамках чинного законодавства, віддати тих, кого можемо віддати, і чекаємо такі ж дії з боку ОРДО і ОРЛО", – зазначив радник голови СБУ.

 

03.08.2016