Нардепи просять Садового звільнити бронетанковий завод від сплати земельного податку.

 

Народні депутати з Львівщини вимагають від місцевої влади скасування земельного податку для оборонних  підприємств області. Зокрема, з такою вимогою сьогодні, 3 серпня, під час прес-конференції виступили Ігор Васюник та Михайло Бондар, передає Львівський портал.

 

«Я вважаю ганебним те, що ці підприємства, враховуючи ту завантаженість, яку вони сьогодні мають, платять мільйони гривень земельного податку, в той час, коли волонтери допомагають кожною гривнею. Вони ж на цій землі не торгують і нічого не продають. Вони роблять все, щоб наші хлопці не гинули і щоб врятувати їм життя», – вважає народний депутат Ігор Васюник.

 

«Я хочу публічно звернутися до мера Андрія Садового: перестаньте створювати інвестиційно привабливий клімат тільки для спонсорів «Самопомочі» і для кумів, сватів та братів. Поверніться обличчям до підприємств, яких і так мало у Львові залишилось, та зосередьте свою увагу на оборонних підприємствах як через політичні рішення та і через рішення органів місцевого самоврядування», – додав він.

 

Директор Львівського бронетанкового заводу Роман Тимків розповів, що щороку підприємство сплачує близько 6 млн грн земельного податку. Наразі завод, за його словами, завантажений лише на 10% і простоює вже 4 місяці.

 

Роман Тимків додав, що депутати Тернопільської та Херсонської міських рад звільнили підприємства Державного концерну «Укроборонпром» від плати за землю на 2016 рік.

 

Нардепи скерували звернення до міського голови Львова Андрія Садового з проханням розглянути таку можливість і для львівського заводу.

03.08.2016