8 парафій УАПЦ приєднались до УПЦ КП.

 

Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан провів засідання із духовенством 8 парафій, які вирішили приєднатись до Коломийської єпархії УПЦ Київського патріархату, інформують Вікна.

 

Священики з церковними громадами провели збори у своїх храмах та на основі протоколів, засвідчених представниками органів місцевого самоврядування, подали прохання Преосвященному Єпископу Юліану про прийняття їх до кліру, а громади – до складу Коломийської єпархії.

 

За результатами зборів керуючий Коломийською єпархією включив до складу Коломийської єпархії 8 парафій Коломийського району: Храм Пресвятої Тройці села Молодилів, Храм Успіння Пресвятої Богородиці села Лісний Хлібичин, Храм Вознесіння Господнього села Струпків, Храм Вознесіння Господнього села Скопівка, Храм Святителя Миколая села Голосків, Храм Покрови Пресвятої Богородиці села Грабич, Храм Перенесення мощей Святителя Миколая села Лісна Слобідка та Храм Великомученика Юрія Переможця села Баб’янка.

 

Єпископ висловив вдячність священикам та громадам за свідому та патріотичну позицію і подав своє архіпастирське благословення.

 

Протягом двох тижнів до Коломийської єпархії УПЦ Київського патріархату приєднались 19 парафій УАПЦ – минулого тижня це зробили 11 парафій.

03.08.2016