Чайка «Пресвята Покрова» зимуватиме у Франції.

 

В Україну повернулися козаки, які протягом кількох місяців ремонтували чайку «Пресвята Покрова» у французькому Понт-Авені, передає Zaxid.net.

 

За кошти, що їх, як повідомляв Z, козацтво зібрало ще в травні на львівському мистецькому аукціоні – а це 120 тис. грн – замінено шпангоути та перебрано борти, що становить 70% всієї роботи. Залишилось лише перестелити палубу. Задля цього чоловіки знову поїдуть до Франції вже в березні, назбиравши коштів.

 

Із зібраної у травні суми залишились тільки гроші  на опускання «Пресвятої Покрови» на воду: а це за кордоном коштує понад 1200 євро.

 

Козаки поспішали з ремонтом, адже хотіли взяти участь у міжнародному морському фестивалі «Брест-2016», учасниками якого були вже двічі. Проте цього року не встигли.

 

«Для нас чайка є символом незалежності України: вона побудована в тих роках, 1991-92-й. Звичайно, є варіант повернення її в Україну наступного року, а є й інший варіант – це її дипломатична місія в Європі», – сказав отаман чайки «Пресвята Покрова» Тарас Бенях.

02.08.2016