Негода знову накоїла лиха.

 

Учора, 1 серпня, територією Західної України пронеслась негода, що завдала шкоди інфраструктурі.

 

Так, у Львівській області, повідомили в департаменті з питань цивільного захсту населення ЛОДА, вчора зафіксовано 5 порушень в роботі систем електропостачання.

 

На ранок 2 серпня залишаються без електропостачання вісім населених пунктів. Зокрема, повністю – два в Жидачівському районі й шість у Перемишлянському.

 

Окрім того, на Перемишлянщині у с. Свірж пошкоджено покрівлю будинку, а в с. Подусів розмито 200 метрів дороги.

 

У Миколаївському районі також пошкоджено покрівлю даху приватного будинку в Миколаєві й частину покрівлі на будівлі районного сектору ДСНС, а також більше 15 дерев (уже прибрано) та зламано три металеві опори вуличного освітлення міста.

 

На Івано-Франківщині від негоди найбільше постраждав Рогатинський район. Тут, за повідомленням ГУ ДСНС області, через негоду в селі Фрага знищено дерев’яну конструкцію та металеве покриття даху загальноосвітньої школи площею 850 м кв., пошкоджено покриття сільського клубу площею 20 м кв., металеве покриття церкви площею 40 м кв., металеве покриття двох житлових будинків площею 200 м кв., повалено п’ять дерев. Крім того, було пошкоджено посіви сільськогосподарських культур в селах Княгиничі (260 га гороху) та Приозерне (47 га ріпаку).

 

На території району було знеструмлені 10 сіл.

 

Негода наробила біди і на Тернопіллі: у Лановецькому районі повалені дерева перекрили дорогу, повідомили в управлінні надзвичайників області.

Сильний вітер повалив дерева на ділянці дороги Ланівці – Тернопіль між селами Вишгородок – Коржківці. Також на Лановеччині випав крупний град.

 

Як повідомляв Z, негода, що пронеслася Західною Україною в червні, знищили гектари посівів.

02.08.2016