Суд заарештував Олександра Єфремова.

 

Печерський районний суд Києва обрав екс-керівнику парламентської фракції Партії регіонів Олександру Єфремову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 28 вересня 2016 р.

 

Таке рішення оголосив головуючий суддя Печерського районного суду Києва Володимир Карабань після того, як заслухав позиції Генпрокуратури, захисту та самого Єфремова на засіданні в понеділок, повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Таким чином, суд задовольнив клопотання прокуратури, яка просила про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

 

Одним із аргументів прокуратури на користь арешту була загроза втечі Єфремова за кордон. Про це, на переконання ГПУ, свідчило й місце затримання політика – аеропорт "Бориспіль".

 

Проте сам Єфремов у виступі перед судом сказав, що не планував тікати, хоча мав таку можливість і одразу після втечі Януковича, і навіть недавно. Екс-голова фракції ПР сказав, що рішення залишитися в Україні супроводжувалося страхом і труднощами. "Особливо важко було тоді, коли всі поїхали, а я один залишився", – цитує Єфремова телеканал "112 Україна".

 

Екс-"регіонал" також розповів, що він допомагав тікати з України низці діячів, і "домовлявся з тими представниками, які були в опозиції, а потім через день стали при владі, щоб не було ніяких жертв".

 

01.08.2016