У Сирії збито російський гелікоптер Мі-8.

Інцидент стався в провінції Ідліб у понеділок, 1 серпня. За даними Міністерства оборони РФ, на його борту перебували три члени екіпажу і два офіцера.

 

 

«1 серпня в провінції Ідліб внаслідок обстрілу з землі збито російський військово-транспортний гелікоптер Мі-8, який повертався на авіабазу Хмеймім після доставки гуманітарної допомоги в місто Алеппо», – повідомили в російському військовому відомстві.

 

Сирійські повстанці оприлюднили фото збитого гелікоптера.

 

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що екіпаж машини загинув. «Всі, хто був у гелікоптері, наскільки ми знаємо загинули, загинули героїчно, бо намагалися відвести машину з тим, щоб мінімізувати жертви на землі», – процитувала слова Пєскова інформаційна аґенція РБК. Речник Путіна додав, що в Кремлі «глибоко співчувають» близьким загиблих військовослужбовців.

 

За словами російського військового експерта Віктора Літовкіна, російська армія вперше за час проведення операції в Сирії одноразово втратила п'ятьох осіб. «До цього міністерство повідомляло про загибель 14 військовослужбовців», - нагадує Літовкін. Про останню жертву Міноборони РФ оголосило 22 липня. Військовослужбовець Микита Шевченко загинув внаслідок вибуху саморобного вибухового пристрою при доставці гуманітарної допомоги в провінцію Алеппо, повідомляло військове відомство Росії.

 

Раніше, 9 липня, Міноборони РФ повідомило, що бойовики терористичного угруповання «Ісламська держава» збили російський гелікоптер в Сирії. Військові льотчики-інструктори Ряфагать Хабібулін і Євген Долгін, що перебували на борту гелікоптера, загинули.

01.08.2016