«Опозиційний блок» вимагає покарати свідка, який дав покази проти Єфремова.

 

Партія "Опозиційний блок" вимагає притягнути до відповідальності колишнього "реґіонала" Валентина Ландіка за те, що той дав неправдиві свідчення проти екс-голови фракції ПР у Верховній Раді Олександра Єфремова.

 

Про це йдеться у заяві "ОБ", опублікованій на офіційній сторінці партії.

 

"Влада продовжує політичне переслідування Олександра Єфремова на підставі неправдивих свідчень однієї особи – В. Ландіка, колишнього народного депутата, людини, яка відчуває особисту ворожнечу до Єфремова. Для отримання "доказової бази" проти Єфремова влада пішла на те, щоб звільнити від відбування покарання сина цього колишнього депутата, засудженого в 2012 році за насильницькі дії щодо жінки. У подяку за це і були надані необхідні владі свідчення проти Єфремова", – заявляють колишні "реґіонали".

 

"Опозиційний блок" заявив про фальсифікацію справи Олександра Єфремова на підставі неправдивих показів свідків. "Ми вимагаємо притягнути до відповідальності особу, яка дала неправдиві свідчення, за завідомо неправдиве повідомлення слідчому або прокурору, поєднане з обвинуваченням особи в особливо тяжкому злочині зі штучним створенням доказів обвинувачення", – закликає ОБ.

 

У травні Ландік відбув допит у Генеральній прокуратурі, під час якого дав покази проти Олександра Єфремова. Політик звинуватив Єфремова у співпраці з сепаратистами та причетності до захоплень адмінбудівель під час "русской вєсни".

 

01.08.2016