Бойовики «Сасна црер» здалися вірменській владі.

Всі 20 осіб з групи, котра упродовж 15 днів утримувала територію полку патрульно-постової служби у єреванському районі Еребуні, затримані.

 

 

Захопники вийшли з території полку без зброї. Їх зустріли представники служби національної безпеки і супроводили до машин. Територію полку повністю звільнено – повідомив вірменський інформаційний портал News.am.

 

Трохи раніше із заявою виступив один з представників «Сасна црер» Варужан Аветисян. Він заявив, що його соратники здаються владі, аби не допустити великого кровопролиття. Крім того, він підкреслив, що відтепер члени групи є військовополоненими. «Ми домоглися своєї мети – розбудити народ і підняти його на боротьбу з режимом», – заявив Аветисян.

 

Нагадаємо, що будівлю полку ППС було захоплено ще 17 липня. Вже наступного дня після захоплення члени групи (тоді ще 31 особа) перейшли від вимоги негайно звільнити свого лідера Жирайра Сефіляна, арештованого за зберігання зброї, до вимог політичного характеру: відставки президента Сержа Саргсяна, створення уряду народної довіри тощо.

 

Симпатики «Сасна црер»  організовували неподалік полку ППС перманентні акції протесту.

 

Сумним підсумком драми із захопленням заручників стали двоє убитих поліціянтів, близько півтора десятка поранених як з боку правоохоронців, так і нападників. Десятки постраждалих серед учасників масових акцій протесту: тільки під час сутичок маніфестантів і поліції в ніч на 30 липня постраждало близько сотні людей, зокрема 14 журналістів. Були затримані і заарештовані сотні учасників акцій протесту, а також громадських активістів.

01.08.2016