Система ProZorro стала обов’язковою до використання у державних закупівлях.

 

З 1 серпня 2016 року в Україні завершується повний перехід на електронні публічні закупівлі через систему ProZorro.

 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

 

З квітня всі свої надпорогові тендери (від 200 тис. для товарів і послуг і від 1,5 млн. грн. – для робіт) перевели центральні органи влади, великі державні підприємства і природні монополісти. А тепер використовувати ProZorro зобов’язані також місцеві органи влади, комунальні підприємства та інші організації, котрі використовують кошти платників податків.

 

"Повний перехід на електронну систему означає, що відтепер всі тендери, які перевищують порогові значення, повинні проводитись через ProZorro", – наголошують у МЕРТ. Що ж до так званих допорогових закупівель (вартістю до 200 тис. грн. на товари і послуги і до 1.5 млн. грн. на роботи), то використання в ProZorro для них є добровільним, проте дуже бажаним.

 

"Система працювала в пілоті саме на допорогових закупівлях, і довела свою надзвичайну ефективність: за рік пілотного проекту в ProZorro сума економії склала більше мільярда гривень (загальна сума економії на сьогодні сягнула 2.6 млрд грн). Тому ми закликаємо всіх сумлінних державних замовників використовувати ProZorro ще і на допорогах. Це легко, зручно і вигідно", – підкреслив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

 

01.08.2016