Сьогодні відбудеться суд щодо арешту Єфремова.

 

 

Сьогодні Печерський районний суд обиратиме запобіжний захід для екс-голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, затриманого у суботу при спробі вилетіти до Відня. Згідно з законодавством, статус затриманого триває лише 72 години – протягом 3 діб суд має затвердити обмеження для особи.

 

Народний депутат від "Народного фронту" Андрій Тетерук уточнив, що засідання суду розпочнеться о 14:00.

 

Тетерук, колишній командир батальйону "Миротворець", закликав громадськість через свою сторінку у Facebook прийти на пікет, аби діяч, "який безпосередньо причетний до створення ЛНР, до дій по зміненню кордонів України та інших злочинів проти нашої держави", пішов за ґрати.

 

Напередодні генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що Єфремов, зокрема, підозрюється у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території України, що спричинилося до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України); у вчиненні організаційного та іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації "ЛНР" (ч.1 ст. 258-3 КК України). Як зазначив Луценко, статті, які інкримінуються Єфремову, згідно з КПК, не передбачають застосування до нього застави або домашнього арешту як міри запобіжного заходу, інфомує прес-служба ГПУ.

 

01.08.2016