Правоохоронці затримали екс-"реґіонала" Олександра Єфремова.

 

Правоохоронці затримали у суботу вранці колишнього голову фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова.

 

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

 

"За підозрою у зазіханні на територіальну цілісність і недоторканість України затримано екс-керівника фракції ПР гр. О. Єфремова", – зазначив Луценко на своїй сторінці у Facebook.

 

Речниця ГПУ Лариса Сарган уточнила, що Єфремова схопили в аеропорту "Бориспіль". Політик мав квиток на Відень. Саме в Австрії перебуває і син "реґіонала", котрого Єфремов-старший залучав до своїх бізнесових справ.

 

Відзначимо, дотеперішні кримінальні справи проти Єфремова не мали успіху, а одне з проваджень – саме те, за котрим у 2015 році затримували "реґіонала" – взагалі завершилося ганебно.

 

Напочатку травня 2016 року Єфремов повідомив, що правоохоронні органи повернули йому закордонний паспорт, а також зняли електронний браслет спостереження. Обмежувальні заходи щодо політика були вжиті у кримінальній справі про розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Попервах суд присудив екс-голові фракції арешт, але пізніше Єфремов вийшов на волю під заставу.

 

1 квітня стало відомо, що Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження щодо екс-"регіонала" Олександра Єфремова у справі про розпалювання ворожнечі. Начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що рішення про закриття справи ухвалили на підставі лінгвістичної експертизи, котра "прийшла до категоричного висновку, що ворожнечі там немає".

 

Доневдавна Єфремов залишався фіґурантом іще двох справ – про заволодіння державними коштами у справі ДП "Луганськвугілля", ухвалення "диктаторських законів".

 

У червні екс-член Партії регіонів Валентин Ландік дав нові свідчення правоохоронцям проти Єфремова. Ландік звинувачує Єфремова у співпраці з сепаратистами та причетності до захоплень адмінбудівель під час "русской вєсни". Можливо, затримання Єфремова пов'язане саме з цими матеріалами.

 

30.07.2016