Російських штангістів не допустили до Олімпіади.

Заява про те, що збірну Росії з важкої атлетики відсторонено від участі в Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро,  з'явилася в п'ятницю, 29 липня, на офіційному сайті Міжнародної федерації важкої атлетики (IWF).

 

 

Причиною відсторонення російської команди стали численні випадки порушення антидопінґових правил, повідомляє прес-служба організації .

 

Виконавчий комітет IWF ретельно вивчив питання про участь російських важкоатлетів на Олімпійських іграх Ріо, йдеться в заяві. Зокрема, було вивчено доповідь незалежного експерта Річарда Макларена, котрий за дорученням Світової антидопінґової аґенції (WADA) розслідував маніпуляції з допінґ-тестами російських спортсменів під час зимової Олімпіади-2014 року в Сочі.

 

 «Репутація важкої атлетики як виду спорту багато разів і на багатьох рівнях серйозно постраждала від дій російських спортсменів, тому відповідне покарання було застосовано для того, щоб зберегти статус спорту», – пояснює своє рішення IWF.

 

Міністр спорту Росії Віталій Мутко заявив раніше, що з 387 осіб, які увійшли в російську збірну, в Ріо поїдуть 272. Проте навряд чи ця цифра є остаточною. Підсумки можна буде підбити щойно в суботу, 30 липня, після того як федерації боксу, гольфу, гімнастики, гандболу та тхеквондо винесуть свої рішення з питання про участь в Олімпійських Іграх російських спортсменів.

 

Олімпійські Ігри в Ріо-де-Жанейро розпочинаються 5-го серпня.

29.07.2016