Новим власником «Вірменки» став бізнес-партнер родини Дубневичів.

 

Тарас Колодій, бізнес-партнер родини Дубневичів, став власником культової львівської кав'ярні «Вірменка». Про це він повідомив на своїй сторінці в мережі Facebook, зазначивши, що розпочинає відновлення кав'ярні і має намір створити фотоґалерею, для чого шукає старі фотографії.

 

Як пишуть "Наші гроші", власником ТОВ «Вірменка» Тарас Колодій став лише 26 травня 2016 року. Товариство він придбав у Людмили Делікатної, яка була співвласницею кав'ярні з кінця 1997 року.

 

«Вірменка» була відкрита у липні–серпні 1979 року і відразу стала культовою серед неформальної молоді. Як розповідає Алік Олісевич, один із засновників руху гіпі у Львові, кав'ярня стала таким собі осередком вільнодумства в радянському Львові. І фактично саме тут було започатковано традиції літніх майданчиків у Львові – тут було лише 7–8 столиків, всі відвідувачі просто не вміщались, тож брали каву і сиділи на бордюрах довкола. З цим, до речі, намагалась боротись міліція, але не надто активно.

 

Тарас Колодій разом із Тетяною Дубневич, дружиною народного депутата Богдана Дубневича, є співвласником ресторанів «Панська чарка», «Грушевський» та «Del Pesto». А його дружина Богдана Колодій спільно з дітьми народного депутата володіє майбутнім рестораном в парку культури ім. Хмельницького.

 

Також Тарас Колодій є одноосібним власником ТОВ «На Руській», підприємством, що продає наливки під брендом «Наливки зі Львова», та арт-готелем «Модерн», що на проспекті Шевченка.

 

Він, окрім того, є керівником та співвласником підприємства «Галицький дім», що управлятиме майбутнім рестораном на площі Ринок, 28. Підприємство було створено через місяць після того, як Богдан Дубневич придбав будинок на аукціоні за 16,8 млн грн.

 

 

29.07.2016