Поліція оголосила до розшуку активістів, котрі мали на Майдані зброю.

 

Національна поліція України закликала громадян надати інформацію про осіб, котрі перебували на Майдані, опублікувавши знимки жаданих активістів на офіційному сайті.

 

"Генеральною прокуратурою України та Національною поліцією України встановлюються особи, що можуть сприяти розкриттю особливо тяжких злочинів вчинених під час протестних акцій на території міста Києва", – ідеться у оголошенні.

 

Автори Facebook-групи "Майдан 18-20 лютого. Як усе було" виявили, що правоохоронці насправді шукають "майданівців" зі зброєю.

 

"Кожен, хто хоч трохи цікавиться темою Майдану, одразу пригадає ці відомі фото, які свого часу облетіли усю мережу", – зазначають автори.

 

 

"Виникає логічне питання: для чого розшукують цих людей? Для дачі свідчень і сприяння слідству? Якщо так, то навіщо вирізати зі світлин зброю? Щиро сподіваємось, що хлопців ніхто не збирається затримувати. Бо на волі ще дуже багато успішно "переатестованих" "беркутів", які спокійно продовжують працювати в лавах НПУ. Можливо спершу варто їх впізнати?" – коментують на сторінці групи.

 

28.07.2016