У Росії хочуть покарати Google Maps за декомунізацію Криму.

Принаймні з такою ініціативою виступив заступник голови комітету Державної думи РФ з інформаційної політики Вадим Дєньгін (ЛДПР).

 

 

 «Різні прозахідні структури (Google – Z) ще будуть всіляко намагатися докучати Росії як державі після приєднання Криму. Роскомнагляд (Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій – Z)  повинен досить оперативно відреагувати на це. Якщо не відреагує, тоді, звичайно, я сам відправлю їм запит», - цитує російська інформацйіна аґенція ТАСС слова Дєньгіна.

 

Депутат Держдуми Євген Фьодоров (Єдина Росія), котрий раніше неодноразово закликав перевірити Google на предмет порушень російського законодавства, своєю чергою, пообіцяв відправити запит в Google, щоб з'ясувати мотивацію, за якою сервіс перейменував низку населених пунктів.

 

«Виходить, що компанія Google обманює людей. Це все одно, що вона перейменувала б Москву або Санкт-Петербург на якісь інші міста», - заявив Фьодоров. Він закликав покарати компанію за прояви «сепаратизму».

 

 «Але якщо тут є ще й політичне підґрунтя, тобто Google виконує рішення, яке надійшли звідкись, адже десь компанія знайшла ці назви, в якихось документах, то в цьому випадку дії компанії можуть бути пов'язані з елементами сепаратизму», - попередив депутат. За словами Фьодорова, якщо Google Maps перейменував кримські населені пункти «з сепаратистських мотивів», «то це серйозна кримінальна відповідальність за пропаганду сепаратизму, і тоді в дію повинні будуть вступати слідчі, і тоді можна буде і Роскомнагляд підключати, і Генпрокуратуру».

 

Нагадаємо, що Верховна Рада України своєю постановою від 16 травня 2016 року перейменувала 70 населених пунктів і п'ять районів Криму. Зокрема, місто Красноперекопськ перейменовано на Яни Капу, село Красногвардійське – на Курман, Чапаєве – на Нейшпроцунг, Кіровське – на Іслям-Терек, а місто Радянське отримало назву Ічкі.

28.07.2016