Уряд розблокував фінансові проблеми "Євробачення".

 

Кабінет міністрів України залагодив фінансові проблеми, пов'язані з проведенням пісенного конкурсу "Євробачення" в Україні".

 

Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці у Facebook. Відзначимо, уранці в середу міністр культури Євген Нищук повідомив, що конкурс на визначення міста-господаря "Євробачення-2017" відкладається на невизначений термін через відсутність фінансових гарантій.

 

"Ми вже прийняли рішення, яке дозволить отримати гарантії для підготовки та проведення пісенного конкурсу – дали Європейській мовній спілці гарантії у розмірі 15 млн. євро, а також забезпечили Держкомтелерадіо необхідними коштами для здійснення заходів з підготовки та проведення Євробачення", – повідомив згодом Гройсман.

 

Натомість президент Національної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія додав, що організатори призупинили "конкурс міст", бо "не хотіли б діяти поспіхом, а хотіли б отримати більше подробиць".

 

"Ви, будь ласка, уточніть про готелі – щось замало місць. А ви, панове, будь ласка, напишіть докладніше про свої відносини з місцевою владою та опозицією – чи не завадять вашим запланованим витратам ваші бюджетні суперечки. А ви, добродії, точніше розкажіть про іншу світового рівня спортивну подію на локації в той же час – перетинаємось, схоже. І всі разом, панове, давайте ретельніше пропишемо фінансові гарантії від ваших міст", – Аласанія пояснив вимоги до міст-претендентів.

 

За словами президента НТКУ, рішення відкласти оголошення переможця підтримали й інспектори Європейської мовної спілки.

 

27.07.2016