Один із фігурантів "газової справи Онищенка", директор біржі "Львівська універсальна" Василь Пігуляк, погодився на угоду зі слідством і дав викривальні покази, чим допоміг розслідуванню корупційної схеми з перепродажу державного газу, видобутого в рамках спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

 

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

 

"Угода слідства з Пігуляком – це значне досягнення у розслідуванні справи Онищенка. Його покази є ключем для розуміння ролі основних учасників, які винайшли та розробили газову схему. Крім того, дана угода є сигналом для інших другорядних фігурантів, що повне визнання провини і співпраця зі слідством дозволяють отримати більш м’яке покарання та продовжити повноцінне суспільне життя", – заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

 

Згідно з матеріалами слідства, директор біржі "Львівська універсальна" Василь Пігуляк організовував фіктивні аукціони з продажу газу на користь фірм, підконтрольних народному депутатові від "Волі народу" Олександру Онищенку. Правоохоронці виявили, що підозрюваний не був причетним до заволодіння коштами від реалізації природного газу, а отримував грошову винагороду за організацію проведення та надання брокерських послуг на аукціонних торгах, які фактично не проводились.

 

Пігуляк повністю визнав провину та погодився співпрацювати у викритті кримінальних правопорушень. Згідно з угодою з прокурором САП, керівникові біржі визначили покарання у вигляді позбавлення волі на 2 роки зі штрафом. Позаяк інкриміновані правопорушення є злочинами середньої тяжкості, а також враховуючи активну співпрацю Пігуляка зі слідством, 18 липня Шевченківський суд Львова звільнив засудженого від відбування основного покарання у вигляді позбавлення волі з іспитовим строком тривалістю один рік.

 

А між тим, генеральний прокурор Юрій Луценко нарешті підписав офіційну підозру Онищенку."Наразі організовано виконання вимог ст. 278 КПК України щодо вручення письмового повідомлення про підозру Онищенку О.Р.", – інформує прес-служба ГПУ.

 

27.07.2016