У неділю завершився перший тур чемпіонату України з футболу – Прем'єр-ліги 2016/2017 – у оновленому форматі. Нагадаємо, в змаганнях бере участь лише 12 команд, котрі зіграють основний цикл у звиклому режимі, а відтак поділяться на дві групи: перші шість команд змагатимуться за чемпіонство, а інші шість гратимуть за збереження в основному дивізіоні.

 

Перший тур завершував у неділю дніпрівський "Дніпро". Команда, втративши за літо і головного тренера, і весь основний склад – здобула найпереконливішу перемогу туру – 5:0 -над луцькою "Волинню".

 

Загалом, старт вийшов багатим на голи й на яскраві перемоги: п'ять із шести матчів завершилися перевагою одного з суперників у понад три м'ячі.

 

Так, іще у п'ятницю в стартовому матчі на "Арені Львів" донецький "Шахтар" переграв "Зірку" з Кропивницького – 4:1.

 

У суботу "Динамо" дало раду Олександрії (5:1), львівські "Карпати" у виїзному матчі перемогли "Сталь" із Кам'янського (3:0), а полтавська "Ворскла" подолала одеський "Чорноморець" (1:0).

 

У неділю також луганська "Зоря" пересилила донецький "Олімпік" – 3:0.

 

А що було багато голів, то доречно згадати і про рейтинг бомбардирів: таблицю нападників наразі очолює Мораєс, котрий забив три голи за "Динамо".

 

Основну ж турнірну таблицю провадить "Дніпро" – завдяки найвідчутнішій різниці забитих голів – а замикають львівські "Карпати", котрі починали чемпіонат із "-6" очками (штраф накладали через фінансову несумлінність перед колишніми гравцями).

 

25.07.2016