20 липня, відбулась нарада щодо створення національного природного парку на території Сокальського району, передає Дивись.Інфо.

 

Директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Руслан Гречаник зазначив, що створення національного природного парку на Сокальщині є вкрай важливим, адже він позитивно вплине на екологічну ситуацію регіону та сприятиме її стабілізації в майбутньому, як в межах району так і області зокрема.

 

«Національний природний парк на території Сокальського району сприятиме збереженню біологічного і ландшафтного різноманіття з одного боку, та створенню умов для відпочинку населення та розвитку зеленого туризму – з іншого. Він слугуватиме природною базою для ведення екологічного моніторингу за природними і антропогенними змінами у довкіллі регіону», – зазначив Руслан Гречаник.

 

За його словами, площа заповідних об’єктів та територій природно-заповідного фонду Львівщини зараз становить 157,5 тис га, що складає 7,2% від загальної площі області, натомість у ФРН відсоток заповідності складає 42,3%, США – 27,08%, РП Польща – 23%.

22.07.2016