Україна приєдналася до колективної вимоги дискваліфікувати РФ з Олімпіади.

 

Національний антидопінговий центр України долучився до антидопінгових агентств країн, котрі виступили за відсторонення Російської Федерації від участі в Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.

 

Про це йдеться у листі НАДЦ, оприлюдненому міністром молоді й спорту України Ігорем Ждановим.

 

"Незалежне розслідування Всесвітнього антидопінгового агентства довело, що міністерство спорту Росії при сприянні російських спецслужб навмисне порушувало фундаментальні принципи Олімпійського руху, Олімпійської хартії і кодексу етики ВАДА. Російська влада завдяки державній допінговій програмі допомагала своїм спортсменам досягати високих результатів протягом багатьох років", – зазначає український антидопінговий центр.

 

"Враховуючи те, що допінг докорінно суперечить духу спорту та підтримуючи право спортсменів на спорт, вільний від допінгу, Національна антидопінгова організація України приєднується до прохання низки національних антидопінгових організацій світу щодо відсторонення Російської Федерації від участі в Олімпійських іграх 2016 року", – ідеться у листі.

 

Міністр Ігор Жданов висловив сподівання, що Росію все ж дискваліфікують. "Ми всі із нетерпінням очікуємо, що "нагороди" від МОК невдовзі знайдуть цих "героїв", – написав він у Facebook.

 

Заклик дискваліфікувати Росію підтримали, зокрема, США, Німеччина, Швейцарія, Канада, Іспанія, Японія, Швеція, Норвегія та інші.

 

21.07.2016