Правоохоронці проводять обшуки у мерів Ірпеня та Бучі через земельні махінації.

 

Працівники департаменту розслідування справ у сфері економіки Генпрокуратури проводять слідчі дії з мером Бучі Анатолієм Федоруком і найближчим часом направлять до суду клопотання про обрання для нього запобіжного заходу.

 

Про це в коментарі "Укрінформу" повідомив помічник генпрокурора Валерій Карпунцов.

 

"Федорука допитують оперативні працівники, надалі буде направлене клопотання до суду про обрання для нього запобіжного заходу", – сказав він.

 

За словами Карпунцова, обшуки у приватних і службових помешканнях Федорука та мера Ірпеня Володимира Карплюка тривають. При цім вилучені документи сортуються за видами злочинів. "Знайшли документи, що підтверджують дані про різні злочини: починаючи від вилучення лісів і закінчуючи незаконним будівництвом", – зазначив помічник генпрокурора.

 

Карпунцов додав, що Карплюк сьогодні разом із сім'єю вилетів з України з аеропорту "Бориспіль".

 

О 14:15 генеральний прокурор України Юрій Луценко опублікував у Facebook нотатку, у котрій повідомив, що двох бурмистрів обшукували у справі про розкрадання 890 га лісу. Слідчі дії проводилися за 31 адресою, в тім числі і за місцем проживання очільників Бучі та Ірпеня. "Підозрювані посадові особи протягом 2006-2012 років незаконно відвели у власність земельні ділянки своєму оточенню і потрібним людям з Києва. Зокрема екс-голові ВР Ігореві Калетнику дісталося 14 на лісових угідь", – поінформував Луценко.

 

21.07.2016