Поблизу захопленої поліційної дільниці відбулися сутички.

Протестувальники закидали камінням поліціянтів, ті у відповідь застосували сльозогінний газ.

 

 

Нагадаємо, що зранку в неділю, 17 липня в столиці Вірменії Єревані група з близько трьох десятків озброєних осіб захопила будівлю полку патрульно-постової служби поліції в районі Еребуні. Під час перестрілки був убитий заступник командира полку полковник Артур Ваноян, чотирьох співробітників поліції поранено. Нападники назвали себе прихильниками опозиції. Вони висунули вимогу відставки уряду й президента країни, а також звільнення координатора вірменської опозиційної громадської ініціативи «Установчий парламент» Жирайра Сефіляна. Останній перебуває під арештом за звинуваченням у незаконному придбанні та зберіганні зброї.

 

Акція протесту біля оточеного поліцією будинку з заручниками почалася в середу, 20 липня близько 22.00 за місцевим часом. Активісти принесли зі собою плакати з портретами лідерів «Установчого парламенту». Демонстранти перекрили проспект Тиграна Меца недалеко від захопленого будівлі поліції.

 

Керівництво поліції Єревану заявило, що їй вдалося взяти ситуацію під контроль. Повідомляється про десятки затриманих. Кореспонденти місцевих ЗМІ повідомили, що чули постріли.

 

Водночас, як подає вірменський інформаційний портал NEWS.am, протестувальники спорудили барикади на проспекті Меца за допомогою лавок і сміттєвих баків.

20.07.2016