ФСБ повідомила про затримання українського "шпигуна" із СММ ОБСЄ.

 

Федеральна служба безпеки Росії повідомила про викриття аґента Служби безпеки України, котрий працював перекладачем у спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ Артема Олександровича Шестакова.

 

Про це йдеться у повідомленні на сайті ФСБ.

 

Російська спецслужба стверджує, що влітку 2015 року Шестакова завербували в Києві під псевдонімом "Сварог". Чоловік буцімто збирав на територіях, контрольованих екстремістським рухом "ЛНР", інформацію "політичного, соціально-економічного та військового ґатунку", зокрема, "повідомляв про пересування військової техніки та особового складу, географічні координати місць дислокації підрозділів, номери телефонів командирів". Пізніше Шестаков нібито перейшов під протекторат головного управління розвідки Міністерства оборони.

 

ФСБ Росії звинуватило українські спецслужби у використанні місії ОБСЄ як інтрументу для збору інформації.

 

Згідно з повідомленням російської спецслужби, чоловіка затримали на території РФ. В який спосіб він туди потрапив, Росія не уточнює.

 

Наразі Шестакова вже повернули до України, бо він "не завдав збитків безпеці Росії".

 

СММ ОБСЄ відмовилася від коментарів із цього приводу. На офіційній сторінці місії у Facebook ідеться: "СММ ОБСЄ може підтвердити, що один із місцевих працівників Місії у Луганській області, перебуваючи у відпустці, тимчасово був поза зоною досяжності. Наразі Місії відомо про його місце перебування, а також те, що він у безпеці. Це вся доступна інформація на цей момент".

 

18.07.2016